Hlavní obsah

Izrael povolil tuniským lékařům vyšetřit Arafata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JERUZALÉM

Izrael povolil třem tuniským lékařům příjezd do Rammalláhu na západním břehu Jordánu, kde vyhodnotí zdravotní stav předsedy palestinské samosprávy Jásira Arafata (75). V sobotu o tom informoval izraelský rozhlas. Misi lékařů odsouhlasil izraelský premiér Ariel Šaron a ministr zahraničí Sylvan Šalom na žádost tuniských úřadů.

Foto: Martina Žáčková

Závod Noční stopa Valachy je neobvyklý časem konání: po setmění.

Článek

Izraelská média v posledních dnech informovala o tom, že Arafatovo zdraví je značně podlomeno a že ho sužují značné zdravotní problémy. Izraelská televize v sobotu oznámila, že má žlučové kameny a střevní infekci.

Podle televize bude zřejmě zapotřebí chirurgický zákrok, kvůli němuž by Arafat musel vycestovat z Ramalláhu. Izrael mu od roku 2001 nezaručuje, že ho pustí zpět, takže Arafat zůstává dobrovolně ve svém sídle na západním břehu Jordánu a necestuje.

Naopak lékař Ahmad Tibi, poslanec izraelského parlamentu palestinského původu a Arafatův blízký přítel, uvedl, že zdravotní stav palestinského vůdce nevybočuje z normálu. "Nedávno dostal chřipku, z níž se vyléčil," řekl Tibi.

Reklama

Související témata:

Související články

Arafat údajně předá bezpečnost Kurájovi

Palestinský vůdce Jásir Arafat prý učinil pod rostoucím mezinárodním tlakem několik kroků, jimiž by se měl vzdát kontroly nad bezpečnostními složkami. Právě...

Výběr článků

Načítám