Hlavní obsah

Italský vinař zemřel v sudu prosecca

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragicky skončil pracovní den pro vinaře ze severoitalské provincie Treviso. Muž chtěl pomoci kolegovi, kterému se udělalo špatně z výparů, avšak sám spadl z okraje tanku a utrpěl těžká zranění hlavy. Teprve pitva prokáže, zda se udusil, či utopil.

Foto: Profimedia.cz

Sudy na víno (ilustrační foto)

Článek

Pro 46letého Marca Bettoliniho to měl být den jako kterýkoliv jiný. Právě prováděl údržbu, když si povšiml, že se jeho kolegovi, který právě čistil dno tanku se zbytky prosecca, udělalo nevolno – pravděpodobně z výparů unikajících při fermentaci. Přispěchal mu proto na pomoc, informuje server Metro.

Bettolini chtěl kolegu z tanku vytáhnout, přepadl však a utrpěl těžká zranění hlavy. Podle informací místních médií se zřejmě také nadýchal výparů a ztratil rovnováhu. Druhý z vinařů byl odvezen do nemocnice a uveden do umělého spánku.

Majitel vinařství Simone Ceccheto uvedl, že celá událost je velkou tragédií. „Jsme plní smutku. Oba pro nás byli jako bratři nebo synové. Moje myšlenky patří těmhle dvěma chlapcům, kteří s námi vyrostli, a jejich rodinám,“ uvedl Ceccheto, jenž vyjádřil naději, že se druhý z vinařů brzy probere a dá do pořádku.

Příčinu smrti Bettoliniho prokáže pitva – mohl se buď zadusit výpary, nebo se po pádu utopil v proseccu na dně tanku. Už nyní však vyšetřování ukázalo, že ani jeden z mužů navzdory dlouholetým zkušenostem neměl v době incidentu respirátor či kyslíkovou masku. Čištění sudů od vína navíc nepatřilo do jejich kompetence, vinařství si na to zajišťuje služby externí firmy, uvádí s odkazem na místní úřady server Metro.

Je to opravdu prosecco? Inspekce lidem radí, ať si dávají v restauracích pozor

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám