Hlavní obsah

Hlůšková údajně tajně opustila Pákistán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Češka Tereza Hlůšková, kterou soud v listopadu zprostil obžaloby z pašování devíti kilogramů heroinu, údajně tajně opustila Pákistán a měla by být zpět v České republice. S odkazem na pákistánské celníky to uvedl server Blesk.cz

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tereza Hlůšková na záběrech před pákistánským soudem v dubnu 2019Video: Reuters

 
Článek

„Dnes (v pondělí) u soudu pronesl právní zástupce celníků Ali Aftab šokující tvrzení. Podle něj Tereza opustila zemi,“ uvedl zdroj Blesku.

Hlůšková byla údajně ze země propuštěna na speciální žádost pákistánského ministra zahraničí. Právníky mladé Češky tato informace podle Blesku překvapila. Česká diplomacie skutečnost ale nepotvrdila.

Hlůšková zůstává v Pákistánu. Máme nové důkazy, tvrdí celní správa

Blízký a Střední východ

Pákistánští celníci zadrželi Terezu Hlůškovou v lednu 2018. Na letišti ji zadrželi s devíti kilogramy heroinu.

Češka vinu odmítala a původně tvrdila, že o drogách nevěděla. Svou výpověď několikrát změnila. Uvedla, že do Pákistánu přijela jako modelka a někdo jí drogy do kufru podstrčil.

Češka Tereza vězněná v Pakistánu by se mohla vrátit do vlasti příští týden

Svět

Soud Hlůškovou poslal v březnu 2019 do vězení na 8 let a 8 měsíců, ale na začátku listopadu letošního roku byla obžaloby zproštěna.

Soudci vzali v úvahu nesprávné provedení vyšetřování případu, protože zhruba 15kilometrová cesta drog z letiště do laboratoří trvala dvanáct hodin.

Z vězení byla Češka propuštěna 20. listopadu, od té doby byly oficiální informace takové, že zůstává v Islámábádu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám