Hlavní obsah

Hasiči bojují s plameny u Splitu. Zadrženi dva muži podezřelí ze žhářství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chorvatská policie zadržela dva muže v souvislosti s rozsáhlým požárem, který vypukl ve čtvrtek na ostrově Čiovo u Splitu. Podle listu Slobodna Dalmacija jsou podezřelí ze žhářství. Hasiči s vypětím všech sil brání šíření plamenů na ostrově a doufají, že ho do odpoledne dostanou zcela pod kontrolu.

Požár na chorvatském ostrově Čiovo.Video: Milan Vojtek, Novinky

 
Článek

Policie ze splitsko-dalmatského regionu podle listu od pátečních ranních hodin pátrá po důkazech v obci Žedna, kde se nachází pravděpodobné ohnisko požáru.

Za hasiči na ostrově je bezesná noc, dokázali ale požár udržet mimo domy v Žedně. Po rozednění jejich úsilí podpořily nejméně dva hasicí letouny Canadair.

Foto: Milan Vojtek, Novinky

Propukl požár na chorvatském ostrově Čiovo.

Martin Buble, velitel trogirských hasičů, kteří na místě také zasahují, však varoval, že požár je „stále aktivní“. Silnice v oblasti požáru jsou ale všechny průjezdné, uvedl.

Na Čiovu zasahuje s podporou canadairů 145 hasičů, kteří mají k dispozici 45 vozidel včetně cisteren. „Zatím shořelo 400 hektarů porostu,“ konstatoval Buble.

Foto: Profimedia.cz

Zásah hasicího letounu na Čiovu.

Požár na ostrově začal na dvou místech před čtvrteční 16. hodinou v severní části ostrova nedaleko historického Trogiru. Plameny se poté za silného větru rozšířily i směrem na jih k letovisku Okrug Gornji. Dým bylo vidět i ze Splitu.

Požár komplikuje také provoz na mezinárodním letišti v Trogiru. Koridor směrem ke Splitu totiž od pátečního rána využívají hasicí letouny.

U Splitu vypukl rozsáhlý požár

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám