Hlavní obsah

Grizzly zabil v Kanadě závodnici na horském kole

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CANMORE

Medvěd grizzly v Kanadě smrtelně zranil šestatřicetiletou ženu. Neštěstí se stalo v neděli odpoledne v provincii Alberta. Napadená Isabelle Dubeová trénovala spolu se svými dvěma kolegy na závody horských kol na populární turistické stezce u města Canmore.

Článek

Zhruba čtyřletý medvěd o váze 100 kilogramů zaútočil na ženu bez varování. Nepomohla ani rychlá pomoc, kterou zavolali její dva přátelé na nedalekém golfovém hřišti. Žena podle nich sice vylezla na strom, ale než se k ní zachránci dostali, medvěd ji ze stromu patrně dostal a ukousal ji k smrti. Zvíře bylo utraceno.

Dubeová pracovala jako učitelka. Byla vdaná a měla pětiletou dceru. Kanadská média upozorňují, že v Albertě jde již o druhou oběť napadení medvědem od roku 1998.

Turistická stezka u malého města Canmore je uzavřena od letošního dubna. Místní ochránci přírody chtěli, aby se divoká zvířata, včetně medvědů a pum, mohla přes ni svobodně pohybovat mezi svými domovy.

Reklama

Související témata:

Související články

Slovenský lesník přežil útok medvěda

Lesník ve Štiavnickém pohoří měl štěstí, když ve čtvrtek přežil bez vážnějšího zranění útok medvěda. Ľubomír Jaďuď ani nestihl použít pušku, když ho medvěd...

Slováka v Nízkých Tatrách napadl medvěd

Ve východní části Nízkých Tater v pondělí medvěd poranil dvaačtyřicetiletého Slováka. Muže z městečka Polomka, který si vyšel na procházku přes horské hřebeny,...

Výběr článků

Načítám