Hlavní obsah

Slováka v Nízkých Tatrách napadl medvěd

BRATISLAVA

Ve východní části Nízkých Tater v pondělí medvěd poranil dvaačtyřicetiletého Slováka. Muže z městečka Polomka, který si vyšel na procházku přes horské hřebeny, zvíře pokousalo na rameni a stehně. Medvěda odlákal Slovákův pes.

Foto: Vratislav Konečný

Nedávno rekonstruovaná rozhledna Cibulka, Košíře bývaly vsí mimo metropoli, do Prahy to byl odtud celodenní výlet

Článek

Zraněného podle sdělovacích prostředků převezla letecká záchranná služba do nemocnice. Doprava pokousaného muže k lékařům do Liptovského Mikuláše se neobešla bez komplikací. Vrtulník záchranné služby, který vyrazil k místu nehody po telefonátu manželky zraněného, nemohl přistát v těžkém terénu.

Muž se ale bál nasednout do spuštěné sedačky. Na pomoc musela přispěchat horská záchranná služba, která pomohla muže naložit do vrtulníku.

Medvěd napadl také dívku v Prahy

Setkání člověka s medvědem nebývá ve slovenských horách výjimečné. Huňáči často vyhledávají hlavně turistická střediska, kam je láká vůně potravin a odpadků. V létě 2002 medvěd vážně poranil 23letou studentku z Prahy, která se svým přítelem tábořila na Tálech (okres Brezno). Po napadení medvědem ji museli operovat šest hodin. V posledních měsících ale nebylo hlášeno žádné napadení člověka medvědem s vážnějšími následky.

Reklama

Výběr článků

Načítám