Hlavní obsah

Gang v Johannesburgu unesl a mučil pilota British Airways. Slušnost se mu nevyplatila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otřesnou zkušenost získal pilot letecké společnosti British Airways během pobytu v jihoafrickém Johannesburgu, když odpočíval před dalším letem. Přestože byl ubytován v areálu pro letecký personál Melrose Arch, který leží v jedné z nejbezpečnějších oblastí ve městě, stal se obětí brutálního kriminálního gangu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Johannesburg je nechvalně proslulý vysokou mírou násilné kriminality, včetně vražd a únosů za bílého dne. Pilot měl rezervované dvě noci ve střeženém areálu, vyrazil si ale nakoupit do nedalekého supermarketu.

Tam jej podle deníku The Sun na parkovišti oslovila jedna žena s prosbou, jestli by jí nepomohl s taškami k autu. Pilot souhlasil, vzápětí jej ale popadlo komando zločinců, zatáhlo do auta a uneslo do odlehlé oblasti za město.

Kriminálníci muže brutálně mučili do doby, než úplně vyluxoval své bankovní konto, přičemž šlo o sumu v řádu tisíců liber (jedna libra = 28,70 Kč). Týrání prý trvalo několik hodin.

Gang rukojmího nakonec propustil, ale pilot byl v takovém stavu, že nebyl schopen nastoupit další let. British Airways proto povolala náhradníka a poskytla otřesenému pilotovi čas na zotavenou.

„Je to otřesné, co se mu stalo. Bylo to jako ze špatného filmu. Naletěl podvodu, když souhlasil s tím, že pomůže ženě v nouzi, a než se nadál, naložili jej do auta a unesli,“ potvrdil citovanému deníku nejmenovaný zdroj.

Je šťastný, že zůstal naživu

„Vydržel hodiny mučení a fyzických útoků. Skončilo to, až když zůstal bez peněz. Je šťastný, že zůstal naživu,“ dodal zdroj.

British Airways zakazuje svým zaměstnancům vstup do určitých částí Johannesburgu. To ale neplatilo pro oblast, kde byl pilot ubytován.

Letecká společnost proto vzápětí zaslala svým zaměstnancům varování, aby se měli během mezipřistání v zahraničí na pozoru. „Podporujeme našeho kolegu i místní úřady v jejich vyšetřování,“ uvedly britské aerolinky v prohlášení.

Neznámí ozbrojenci v JAR postříleli deset spících lidí

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám