Hlavní obsah

Neznámí ozbrojenci v JAR postříleli deset spících lidí

Neznámí pachatelé v jihoafrickém městě Pietermaritzburg postříleli v noci na pátek deset členů jedné rodiny. Do jejich domu vtrhla kolem čtvrté hodiny ráno skupina ozbrojenců, kteří pozabíjeli osm žen a dva muže, informovala místní policie.

Foto: Rogan Ward, Reuters

Policisté vynášejí z domu jednu z obětí střelby v Pietermaritzburgu

Článek

Důvod útoku je podle serveru Timeslive.co.za zatím nejasný, kriminalisté ale po pachatelích intenzivně pátrají. „Je to masakr. Jsem šokován,“ prohlásil radní Mabhungu Mkhize. Region podle něj v minulosti zažil už několik vážnějších zločinů, ale vraždu s tolika oběťmi ještě ne.

Na místo přijel osobně jihoafrický ministr policie Bheki Cele, jenž byl do roku 2018 sám příslušníkem bezpečnostních sborů.

Jiný případ vraždy otřásl Jihoafrickou republikou teprve ve čtvrtek, kdy neznámí pachatelé na předměstí Durbanu vstoupili do jedné budovy a začali střílet. Útok nepřežili čtyři muži.

Šedesátimilionová JAR patří k zemím s největším počtem vražd na světě, každoročně je tam zabito přibližně 20 tisíc lidí. Podle skupiny Gun Free South Africa jsou v zemi registrovány asi tři miliony střelných zbraní, neregistrovaných je ale zřejmě mnohem více.

Transport ukrajinského obilí způsobuje v Evropě zmatek. Není jasné, komu pomáhá

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám