Hlavní obsah

Francouzskému fotbalistovi odebrali kočky, do kterých kopal a fackoval je

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Královská společnost pro prevenci týrání zvířat (RSPCA) odebrala francouzskému fotbalistovi Kurtu Zoumovi dvě kočky poté, co se na sociálních sítích objevila videa, na kterých do koček kope a fackuje je. Incident vyšetřuje také britská policie. Londýnský klub West Ham, za který Zouma hraje, mu udělil pokutu.

Foto: Profimedia.cz

Francouzský fotbalista Kurt Zouma

Článek

„Kočky byly převezeny na vyšetření k veterináři a poté zůstanou v naší péči, zatímco bude pokračovat vyšetřování,” uvedl mluvčí RSCPA.

Nahrávka, kterou na sociální síti Snapchat původně sdílel Zoumův bratr Yoan, ukazuje sedmadvacetiletého stopera, jak kočku hodil na zem a nakopl tak, že odklouzala po kuchyňské podlaze.

Domácímu mazlíčkovi následně dal facku a házel po něm boty.

Fotbalista West Hamu se bavil týráním kočky. Jde po něm policie

Zahraniční

Fotbalista se za svoje chování omluvil. Vedení „Kladivářů” podle informací televizní sítě Sky Sports udělilo francouzskému obránci maximální možnou pokutu ve výši dvoutýdenního platu. Částka 250 tisíc liber (7,2 milionu korun) poputuje na zvířecí charitu.

Vlnu nevole ale zvedlo rozhodnutí trenéra Davida Moyese, který Zoumu zařadil do základní sestavy pro úterní zápas jen pár hodin poté, co policie oznámila, že fotbalistu vyšetřuje pro týrání zvířat.

Reklama

Výběr článků

Načítám