Hlavní obsah

Fotbalista West Hamu se bavil týráním kočky. Jde po něm policie

Surrey

Policie v anglickém hrabství Surrey začala vyšetřovat francouzského fotbalistu Kurta Zoumu pro podezření z týrání zvířat. Na sociálních sítích se v neděli objevilo video, na kterém obránce West Hamu nakopl kočku a ještě jí dal „facku“. Informoval o tom deník Evening Standard.

Foto: Profimedia.cz

Francouzský fotbalista Kurt Zouma

Článek

Surreyská policie vyšetřování potvrdila. Aktivně se zapojila také Královská společnost pro prevenci týrání zvířat (RSPCA).

Nahrávka, kterou na sociální síti Snapchat původně sdílel Zoumův bratr Yoan, ukazuje sedmadvacetiletého stopera, jak kočku hodil na zem a nakopl, že odlouzala po kuchyňské podlaze. Domácímu mazlíčkovi následně dal facku a házel po něm boty.

„Obvinění jsme obdrželi poté, co se o víkendu objevilo video, na kterém je zachyceno týrání kočky. V současné době jsme ve spojení s RSPCA, abychom společně tuto záležitost vyšetřili,” uvedla policie pro Evening Standard.

Policie zatkla anglického reprezentanta. Přítelkyně si dala na sítě krvavé snímky

Zahraniční

Video vzbudilo vlnu znechucení, francouzský fotbalista se za své chování omluvil.

„Pro mé chování neexistuje žádná omluva, upřímně toho lituji. Také se hluboce omluvám všem, které video naštvalo. Chtěl bych všechny ujistit, že naše dvě kočky jsou zcela v pořádku a zdravé. Celá naše rodina je miluje a stará se o ně. Tohle byl ojedinělý incident a už se nebude opakovat,” uvedl v prohlášení Zouma.

Londýnský klub West Ham, ve kterém působí i čeští fotbalisté Tomáš Souček, Vladimír Coufal a Alex Král, incident odsoudil. Zouma bude údajně interně potrestán.

Reklama

Výběr článků

Načítám