Hlavní obsah

Francie ukončila pátrání po 2,5letém Émilovi, který se ztratil z domu prarodičů. Chlapec zůstává nezvěstný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzští policisté a četníci po pěti dnech zastavují pátrání po 2,5letém chlapci Émilovi, který se o víkendu beze stopy ztratil, když si hrál na zahradě domu svých prarodičů v provensálské vesnici Le Haut Vernet. Případ pohřešovaného dítěte se zatajeným dechem a obavami bedlivě sleduje celá Francie.

Foto: Profimedia.cz

Émile na snímku, který pro potřeby pátrání zveřejnilo francouzské četnictvo.

Článek

Státní zástupce Rémy Avon, který na záchranné akce dohlíží, podle televizní stanice BFM TV prohlásil, že už nebudou do terénu vyrážet žádné pátrací týmy. Ve čtvrtek ráno se ještě 50 četníků vydalo na poslední akci, upřesnil list Le Parisien.

Pátrači v hustých rojnicích procházeli v uplynulých dnech široké oblasti kolem vesnice, jejich snažení ale nevedlo k žádnému výsledku. Proč se Émile prakticky beze stopy ztratil, tak nadále zůstává záhadou.

Samotné vyšetřování ale podle Avona bude pokračovat. „Budeme analyzovat velké množství informací a poznatků, které jsme dosud shromáždili,“ dodal státní zástupce.

Vyšetřovatelé už v úterý upozornili, že život chlapce je „ve velmi vážném ohrožení“ vzhledem k tomu, že od jeho ztracení uplynulo více než 48 hodin, a také kvůli horkému počasí, kdy teploty vzduchu šplhají až ke 35 stupňům.

„Jsme z toho zděšeni“

„Jsme z toho zděšeni. Émilovu rodinu tady všichni znají, jezdí sem už desetiletí na prázdniny,“ řekl k případu starosta obce François Balique.

Francouzské úřady nasadily do pátrání rozsáhlé kapacity. Kromě stovek policistů, četníků, hasičů a dobrovolníků se do akce zapojil vrtulník s termovizí, pátrací psi a drony.

Émile se z domu prarodičů ztratil ve chvíli, kdy v něm bylo asi deset lidí, kteří přijeli na rodinné setkání. Jeho snímek s pampeliškou za uchem zveřejněný v policejním pátracím oznámení obletěl celou zemi a zaznamenala jej i média v zahraničí.

Server CNews.fr připomněl, že před 34 lety se ve stejném regionu v obci Ganagobie vzdálené od Le Haut Vernet asi 40 kilometrů za záhadných okolností ztratil jiný chlapec, tříletý Yannick, když si před domem hrál se sourozenci. Dodnes nebyl nalezen.

Ve Francii zmizel z domu prarodičů 2,5letý chlapec, pátrání je zatím bezvýsledné

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám