Hlavní obsah

Ve Francii zmizel z domu prarodičů 2,5letý chlapec, pátrání je zatím bezvýsledné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celá Francie s napětím i obavami sleduje rozsáhlé pátrání po dvouapůlletém Émilovi, který o víkendu beze stopy zmizel z domu svých prarodičů v provensálské vesnici Le Haut Vernet. Do hledání dítěte se zapojily stovky policistů, hasičů a dobrovolníků, jejich snaha je ale zatím bezvýsledná.

Foto: Profimedia.cz

Francouzští četníci pátrají po pohřešovaném chlapci.

Článek

Podle televizní stanice BFM TV zpozorovala rodina zmizení Émila v sobotu odpoledne, když se s chlapcem ještě chtěla vydat na výlet. Dítě si předtím hrálo na zahradě.

„Prarodiče zmizení chlapce zjistili ve chvíli, když jej chtěli posadit do auta,“ řekl starosta obce François Balique.

Zoufalí příbuzní ihned vše nahlásili policii, která s pomocí psů, dronů a vrtulníků s termokamerami spustila pátrání v okruhu pěti kilometrů. Záchranná akce pokračovala i v neděli a pondělí, přičemž policisté už prohledali ve zmíněné oblasti všechny domy.

Starosta obce řekl, že chlapce naposledy viděli dva svědci kráčet po místní cestě z kopce. Únos považuje za nepravděpodobný, protože místní obyvatelé by si prý ihned všimli lidí, kteří ve vesnici nežijí.

Podle starosty je pravděpodobné, že se Émile v kopcovitém terénu v nadmořské výšce 1200 metrů zatoulal nebo se chtěl schovat a zabloudil. Chlapec prý na svůj věk velmi dobře chodí, takže je možné, že ušel větší vzdálenost.

V pondělí ale starosta vyjádřil zklamání, že se Émila ještě nepodařilo nalézt. „Nechápeme, co se mohlo stát. Vesničané jsou zděšení,“ řekl Balique.

Marc Chappuis, prefekt regionu Alpes-de-Haute-Provence, řekl, že vyšetřovatelé „v tuto chvíli nevylučují ani nepreferují žádnou hypotézu“. Dodal však, že zatím neexistuje žádná stopa, která by nasvědčovala únosu.

V úterý byla vesnice zcela uzavřena pro všechny, kteří v ní nebydlí. Pátrači při hledání Émila vysílají z reproduktoru nahrávku hlasu jeho matky, aby se chlapec uklidnil a případně vyšel z úkrytu.

Pátrání po Maddie: U přehrady se hledala kamera podezřelého, můžou na ní být záběry dívky

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám