Hlavní obsah

Finská premiérka měla po večírku test na drogy negativní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finská premiérka Sanna Marinová měla negativní test na drogy. Podstoupila jej v reakci na zveřejnění videozáznamu z minulého týdne, který ji zachycoval při bujarém tanci a oslavách na soukromém večírku. Podle agentury Reuters to v pondělí uvedla kancelář předsedkyně vlády.

Foto: Roni Rekomaa, ČTK/AP

Finská premiérka Sanna Marinová

Článek

Video 36leté Marinové z večírku s finskými celebritami začalo minulý týden kolovat po sociálních sítích a následně ho zveřejnila finská média. Kritici vyjadřovali pochybnosti o schopnostech Marinové plnit povinnosti ministerské předsedkyně, jiní naopak vyjadřovali premiérce podporu.

Marinová, která se v prosinci 2019 stala nejmladší úřadující šéfkou vlády na světě, v pátek souhlasila, že se podrobí testu na drogy. Uvedla také, že nikdy drogy nebrala a že na uvedeném večírku nikoho brát drogy neviděla.

Hele, taky paříme. Dánky sdílejí videa na podporu přistižené finské premiérky

Evropa

Sociálnědemokratická politička se rovněž hájila tím, že její schopnost plnit oficiální povinnosti nebyla oné sobotní noci narušena a že by večírek opustila, kdyby byla povolána do práce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám