Hlavní obsah

U soudu v Kyjevě explodovala výbušnina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinská policie ve středu informovala o výbuchu v budově soudu v Kyjevě. Podle předběžných informací výbušninu odpálil muž, který byl na soudním slyšení přítomen, uvedla agentura Reuters. Dotyčný muž na místě zemřel, dva lidé utrpěli zranění. Motiv zatím nebyl zveřejněn. Policie dodala, že na místo byli vysláni vyšetřovatelé a další experti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle ukrajinského ministra vnitra Ihora Klymenka na místě zasahovaly i speciální jednotky, „Podle předběžných informací blíže neurčené zařízení odpálil muž, který byl předveden k soudnímu jednání. Detaily zjišťujeme. Zůstaňte klidní a vyhněte se tomuto místu,“ citoval Klymenka portál RBK Ukrajina.

Podle ukrajinských médií, která se odvolávají na své zdroje, byl útočníkem muž, který již v roce 2015 hodil granát na budovu ukrajinského parlamentu. Jeho jméno je Ihor Humeňuk a v minulosti byl členem pravicové radikální strany Svoboda.

Rusko ztrácí sílu. Na Ukrajině přišlo o polovinu bojeschopnosti, tvrdí šéf britských ozbrojených sil

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám