Hlavní obsah

Žirinovskij skončil v kritickém stavu v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Pětasedmdesátiletá stálice ruské politiky – lídr opoziční Liberálně-demokratické strany Vladimir Žirinovskij leží ve vážném stavu v nemocnici. Podle informací agentury TASS byl poslanec státní dumy hospitalizován už před několika dny. Servery URA.RU a RBC s odkazem na své zdroje informují, že Žirinovskij trpí vážným poškozením plic a dýchá s pomocí ventilátoru.

Foto: Profimedia.cz

Vladimir Žirinovskij

Článek

„Jeho stav je kritický. Nikdo nedává žádné záruky. Všechno komplikuje souhra několika nemocí,“ cituje RBC bez dalších podrobností svůj zdroj. Obdobné informace svým čtenářům přinesl také server URA.RU.

Agentura TASS se omezila na informaci, že je opoziční politik v nemocnici. „Vladimir Volfovič byl hospitalizován. Je už několik dní ve vážném stavu v nemocnici,“ potvrdil její zdroj.

Žirinovskij by rád bombardoval Evropu na Silvestra. „Napálil“ by to tam ve čtyři ráno

Zahraniční

Tiskový odbor ruské Liberálně-demokratické strany na dotaz TASS reagoval prohlášením, že se Žirinovskij cítí dobře a pracuje.

Vladimir Žirinovskij je znám jako silný nacionalista a takzvaný jestřáb, který neváhá ve svých proslovech, projevech a článcích sáhnout pro silnější argumentační výrazivo.

V roce 2014 opoziční politik způsobil rusko-polskou diplomatickou roztržku, když během probíhající Ukrajinské krize v rozhovoru pro televizní kanál Rossija 24 pohrozil Polsku a pobaltským státům preventivním jaderným úderem, připomíná například česká verze internetové encyklopedie Wikipedia.

Stalin udělal chybu. Měl poslat okupační armádu, pustil se do ČR Žirinovskij kvůli vlasovcům

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám