Hlavní obsah

Žena v Rakousku brutálně týrala své dítě. Nechala ho hladovět v psí boudě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Rakousku zatkli 32letou ženu, která je podezřelá z brutálního týrání svého dítěte. Podle vyšetřovatelů 12letého chlapce zavřela do psí boudy a nechala ho hladovět tak, že upadl do bezvědomí. O případu, jenž se odehrál loni na podzim v kraji Waldviertel nedaleko českých hranic, informoval v pondělí deník Kurier.

Foto: Profimedia.cz

Rakouská policie, ilustrační foto

Článek

Podle vyšetřovatelů žena svého syna také opakovaně bila pěstmi a polévala ho studenou vodou, načež v teplotách pod bodem mrazu otevírala na několik hodin okna bytu. Chlapec byl loni v listopadu přivezen do nemocnice v kritickém stavu – v bezvědomí, podvyživený a silně podchlazený. Tělesnou teplotu mu lékaři naměřili pouhých 26,8 stupně, napsal Kurier.

Policejní mluvčí Johann Baumschlager sdělil deníku, že žena je vyšetřována z pokusu o vraždu, týrání a zanedbání péče o nezletilé. Nyní se podle agentury APA nachází ve vazbě v Kremži (Krems) ve spolkové zemi Dolní Rakousy.

Orgány činné v trestním řízení si nyní podle APA vyžádaly psychiatrický posudek ženy kvůli podezření na „závažnou duševní poruchu“ a „zjevně přítomné“ sklony k sadismu. Koncem léta by podle agentury mělo padnout rozhodnutí, zda bude žena formálně obžalována.

Kvůli ochraně dítěte zveřejnily úřady podrobnosti k případu teprve nyní. Podle agentury DPA se zdravotní stav chlapce od té doby zlepšil, psychicky se ale dosud plně nezotavil.

Bestiální Fritzl se může během tří let ocitnout na svobodě

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám