Hlavní obsah

Žena v Budapešti porodila na zastávce tramvaje

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Mladá žena porodila v neděli přímo v centru maďarského hlavního města Budapešti na zastávce tramvaje. „Dítěti pomohla na svět policistka,“ uvedla webová stránka maďarské policie police.hu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Příslušníci maďarské policie Alexandra Berkesová a Benjámin Papp jeli ve svém služebním automobilu přes náměstí Lujzy Blahové, když si všimli, že na ně mávají lidé stojící na zastávce tramvaje. Zastavili, a když vystoupili, spatřili na zastávce mladou ženu svíjející se v porodních bolestech. Ženu uložili na lavičku přímo na zastávce tramvaje.

„Zjistili, že už je vidět hlavička dítěte. Policista držel rodičku za ruce, povzbuzoval ji a policistka pomohla dítěti na svět,“ konstatoval web. O dítě i o matku se vzápětí postarali záchranáři, kteří v té chvíli přijeli na místo a oba odvezli do nemocnice.

Matka porodila před nemocnicí, otec podvázal pupeční šňůru rouškou

Koktejl

Policie oznámila, že malý Noel přišel na svět v 36. týdnu těhotenství, při porodu vážil 2444 gramů a měřil 47 centimetrů. „Dítě i matka jsou v pořádku,“ dodala policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám