Hlavní obsah

Matka porodila před nemocnicí, otec podvázal pupeční šňůru rouškou

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svátek matek oslavila Sarah Rose Patricková nečekaně už s novorozeným synem v náručí. Porod byl však pořádně dramatický. Odehrál se totiž na parkovišti před nemocnicí a malého Naviho přivedl na svět sám otec. Pupeční šňůru mu podvázal rouškou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Porod přišel na šestatřicetiletou Američanku Sarah Rose Patrickovou týden před termínem. V sobotu v noci se vzbudila s nesnesitelně bolestivými kontrakcemi a s manželem se vydali autem do nemocnice v Lousiville. To ještě rodící žena nečekala, jaké drama zažije.

Jakmile pár dorazil do nemocnice, bez problémů prošel jedněmi automatickými dveřmi k porodnickému oddělení. Tam ovšem zjistil, že druhý pár automatických dveří je zamčený a rozhodně se neotevře. Když se nedovolali pomoci a nikdo jim nepřicházel otevřít, rozhodli se nastávající rodiče znovu nasednout do auta a odjet k nemocniční pohotovosti.

Těsně u auta však Sarah praskla voda. Žena se začala modlit, její manžel David Patrick vytočil tísňovou linku, aby zdravotníky informoval o situaci. Během toho zkoušel, zda se dveře do porodnice zázračně neotevřou. „Už leze! Cítím jeho hlavičku,“ zakřičela na něj žena od auta a David se urychleně vrátil.

Bond. Navi Bond

„Viděl jsem stružku plodové vody a krve stékající po Sářiných kalhotách. Nejsem doktor, nevěděl jsem, jestli její výkřiky jsou ty ‚dobré‘ nebo ty ‚špatné‘,“ popsal David. Jeho ženu však jeho pocity v tu chvíli pranic nezajímaly.

Za chvíli už za Davidovy pomoci, kterému radil na dálku dispečer tísňové linky, porodila Sarah zdravého chlapečka. Bylo to už její třetí dítě. David stál však ještě před jedním těžkým úkolem. Musel najít něco, čím by podvázal pupeční šňůru.

Muž po porodu zjistil, že je otcem pouze jednoho z dvojčat

Koktejl

Dispečer radil použít například tkaničku, jenže takové boty Sarah ani David neměli. David se proto rozhodl použít roušku, kterou dostal od své babičky. „Sroloval jsem ji jako tortillu a uvázal kolem pupeční šňůry,“ uvedl David.

Žena porodila a následně s novorozencem ušla 160 kilometrů

Koktejl

Záhy se matky i novorozeněte ujali zdravotníci. Matka i dítě jsou v pořádku, vděční rodiče pojmenovali malého synka Navi, celým jménem Navi Bond. „Tohle jméno si svým grandiózním vstupem na svět zasloužil,“ uvedla Sarah Rose na vysvětlenou, proč syna pojmenovali po proslulém agentovi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám