Hlavní obsah

Žena na moskevském letišti nahlásila bombu, možná šlo o vtip

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prozatím neznámá žena na letišti Moskva-Šeremeťjevo těsně po nástupu do letadla směrem do arménského Jerevanu sdělila palubnímu personálu, že má v batohu bombu. S odkazem na telegramový kanál 112 o tom informuje ruská vládní agentura RIA Novosti.

Foto: 112/Telegram/Screenshot

Snímek letadla, kde měla žena údajně nahlásit bombu

Článek

„Byla přivolána policie, probíhají opatření,“ sdělil ruské agentuře tiskový mluvčí letiště, podle něhož se jedná o let SU 1862 Moskva-Jerevan. RIA Novosti později uvedla, že letadlo odletělo v 16:12 moskevského času (14:12 SEČ)

List Kommersant uvedl, že kvůli incidentu byl let opožděn o hodinu a že by měl odletět by v 15:30 místního času (13:30 SEČ). „Přijímají se nezbytná opatření. Potvrzujeme samotný incident,“ uvedl pro Kommersant zástupce letiště.

Jako první o incidentu informoval telegramový kanál 112, který uvedl, že se žena chovala agresivně a že „přecházela z místa na místo“.

Vyprovokovat ji přitom měla letuška, která při jejím nástupu telefonovala. Neznámá žena jí měla říct, že má přestat hovořit, nebo si ‚nevšimne bomby v jejím batohu‘. Podle běloruské agentury Nexta, která se odvolává na zdroje z ruské policie, to měla žena říct jako vtipnou vsuvku reagující na hovor letušky.

Podle agentury RIA Novosti žena v batohu výbušninu neměla, jednalo se tedy o planý poplach.

Třináctiletý chlapec ochromil Francii sérií bombových hrozeb. Byla to jen hra, vysvětloval

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám