Hlavní obsah

Zelenskyj si vodí dvojníka? Záběry polské televize vyvolaly konspirace

Setkání prezidentů Spojených států a Ukrajiny v Kyjevě má dohru na sociálních sítích. Někteří uživatelé Twitteru si lámou hlavu nad záběry polského bulvárního listu Fakt. Na jeho videu to totiž vypadá, jako kdyby měla ukrajinská hlava státu Volodymyr Zelenskyj při sobě dvojníka, který se zastaví těsně pod schody, po nichž stoupají oba státníci.

Foto: Profimedia.cz

Prezidenti USA a Ukrajiny Joe Biden a Volodymyr Zelenskyj

Článek

„Tady je video. Zelenskyj s (prezidentem USA Joem) Bidenem a… Zelenským? Vypadá to na chybu v Matrixu,“ podivuje se uživatel Twitteru Stew Peters a sdílí záběry. Nebyl ovšem sám, kdo na postavu podobnou Zelenskému upozornil.

Peters je známá americká internetová persona. Profiluje se jako radikálně pravicový, tíhnoucí k alternativním zdrojům informací, které bývají označovány za konspirace.

Petersovu poslední konspiraci už ale ostatní uživatelé Twitteru vyvrátili. Na základě snímků z jiných akcí identifikovali muže v pozadí jako Zelenského osobního strážce Maxima Doněce. Přiložili i fotky pro porovnání. Záběry z jiných úhlů vylučují, aby dělal ukrajinskému prezidentovi dvojníka.

Americký prezident Joe Biden navštívil Kyjev minulý týden. Do ukrajinského hlavního města zavítal překvapivě den před ohlášenou státní návštěvou Polska. Svůj ukrajinský protějšek Volodymyra Zelenského tam ujistil o tom, že USA a Západ budou Ukrajinu podporovat tak dlouho, jak bude třeba.

Zelenskyj: Návštěva amerického prezidenta se projeví na bojišti

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám