Hlavní obsah

Zelenskyj chce být prezidentem do vítězství, pak pojede k moři a na pivo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pořadu amerického moderátora Davida Lettermana řekl, že chce být hlavou státu do vítězství Ukrajiny ve válce s Ruskem. O své politické budoucnosti za tímto horizontem nepřemýšlí, rád by ale zajel k moři a dal si pivo. Informoval o tom dnes server RBK-Ukrajina.

Foto: Kyiv Post/Twitter

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelensky na frontě

Článek

„Až do našeho vítězství budu určitě prezidentem a pak si o tom ani netroufám přemýšlet. Nejsem na to připraven. Chci jen k moři, když už vyhrajeme. A dát si pivo, to chci hodně,“ řekl Zelenskyj v pořadu s názvem Svého dalšího hosta nemusím představovat, jejž zveřejnila streamovací služba Netflix.

V pořadu, který se natáčel před několika dny v kyjevském metru a který v jeden okamžik přerušil letecký poplach, Zelenskyj také uvedl, že by nyní bylo nezodpovědné říct, kdy válka s Ruskem skončí. Stane se tak podle něj ve chvíli, kdy „získáme zpět svou zemi a budeme na svých hranicích“, nikoliv když konflikt „zamrzne“. Naznačil, že konec války by mohl nastat smrtí ruského prezidenta Vladimira Putina, neboť Rusko by se poté „muselo zabývat domácí politikou místo zahraniční“.

Na dotaz ke svému dennímu režimu ukrajinský prezident odpověděl, že vstává obvykle po půl šesté, pokud ho dříve nevzbudí urgentní telefonát. Řízení války se podle svých slov věnuje „každým dnem od rána do večera“. Své děti vídá jen zřídka, s nimi i s manželkou Olenou si ale pravidelně volá.

Zelenskyj navrhl Bidenovi svolání mírového summitu

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám