Hlavní obsah

Zátahy na erotických večírcích. Ruští policisté hledají aktivisty LGBT+ a brance

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruské silové složky se v poslední době zaměřují na erotické večírky: během zásahů se psy se pokoušejí zajistit stopy aktivity LGBT+ hnutí, které je v Rusku zcela zakázané. Přítomným mužům rovněž kontrolují vojenské knížky. O nové praxi informuje ruskojazyčná redakce BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jako příklad BBC uvádí policejní razii v erotickém klubu Blue Velvet v ruském Jekatěrinburgu, kam minulý měsíc vtrhlo asi 50 lidí z bezpečnostních složek, kromě policistů se psy i agenti FSB a zaměstnanci místní prokuratury. „Měl jsem pocit, že hledají sex a jeho projevy, možná LGBT,“ uvedl organizátor akce Stanislav Slovikovskij.

„Nikdy jsme nepořádali večírky, na kterých by se sex přímo provozoval. Naše čísla jsou spíše taneční povahy, pokoje na intimní styk nemáme, “ dodal s tím, že se ale návštěvníci na akcích mohou seznámit s BDSM praktikami.

Zátah později potvrdilo i ministerstvo vnitra. Podle něj šlo o naplánovanou a preventivní akci, kvůli „stabilizaci operační situace ve městě“.

Policie všechny přítomné natočila na video a zkontrolovala jejich totožnost, záznam z akce ovšem následně odvysílala veřejnoprávní média. K jednotlivým legitimovaným návštěvníkům domů najely televizní štáby a dožadovaly se reakce, „proč navštěvují takové podniky“.

Ren TV například odvysílala v rámci reportáže o zátahu fotografii děkana jedné z fakult místní univerzity nebo na obrazovce plně ztotožnila mladou ženu, o níž prohlásila, že je „finalistkou městské soutěže pedagogů“ a pracuje v mateřské školce. Podle Slovikovského ale žena v té době již v mateřské škole nepracovala a na večírku byla s vlastním manželem.

Hnutí LGBT je extremistická organizace, rozhodl ruský Nejvyšší soud

Evropa

„Erotický sabat“, míní poslanec

Ren TV se zmínila i o další akci podobného zaměření, která se měla odehrát rovněž v Jekatěrinburgu, v knihovně Domu oficerov (Dům důstojníků). Organizátoři si prý užívali přímo před Leninovou sochou a obklopeni knihami o válce.

Slovikovskij potvrdil, že si prostory opakovaně pronajal. Podle něj se jednalo o „fotoseanci umělců (jeho) show, po které následovala krátká půlhodinová zkouška“.

„Provádět orgie v Domě oficerov mohou jen úplní vypatlanci. Tím spíš v dnešní době, kdy důstojníci pokládají své životy za obranu své vlasti, a kdy se v této knihovně setkáváme s manželkami a vdovami bojovníků speciální operace,“ okomentovala to televize.

Podle poslance za Jednotné Rusko Andrej Alševskich byl večírek diskreditací ozbrojených sil. Následky za „erotický sabat“ by měli nést nejen organizátoři, ale také vedení armádního zařízení. To také záhy ve funkcích skončilo, podotkla BBC.

Podle člena veřejné komory města Jekatěrinburg a koordinátora projektu „Narodnyj kontroľ (Lidová kontrola)“ Dmitrije Čukrejeva „nikdo nemůže vyloučit, že pod pláštíkem BDSM své akce neorganizuje LGBT+“. „Ti lidé se nikam nepoděli,“ prohlásil.

Podle zdrojů BBC během prvních dvou měsíců letošního roku ruští „silovici“ provedli nejméně šest zátahů na podniky se sexuální tematikou, o většině z nich referovala i média. Jeden z posledních případů se odehrál v pronajatém domě u Moskvy. Zadrženým mužům měli na policii vyhrožovat, že „si pro ně přijede odvodní komise“.

Na mobilizační zátahy si stěžují už i ruští papaláši. Dokonce i Putinův poradce

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám