Hlavní obsah

Zaručené zprávy jsou zpět. Putin má mít rakovinu slinivky a Parkinsonovu nemoc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský prezident Vladimir Putin údajně trpí rakovinou slinivky a Parkinsonovou chorobou v prvním stadiu, která progreduje. V poslední době se k tomu mohla přidat i rakovina prostaty, tvrdí britský bulvární list The Sun, který uvedl, že měl možnost nahlédnout do uniklých e-mailů z Kremlu.

Putin se koncem října setkal s mobilizovanými vojákyVideo: Reuters

 
Článek

„Mohu potvrdit, že mu diagnostikovali Parkinsonovu chorobu v raném stadiu, která ale postupuje,“ uvedl zdroj z bezpečnostních složek seznámený s e-maily. Tato skutečnost se bude všemi možnými způsoby popírat a tajit, dodal zdroj z ruských tajných služeb pro list The Sun.

Foto: Sergei Bobylev, ČTK/AP

Vladimir Putin

Dodává také, že Putin bere velké množství všech druhů silných steroidů a jsou mu podávány injekce proti bolesti, „aby se zastavilo šíření rakoviny slinivky, která u něj nedávno byla diagnostikována“, uvedl zdroj. List zveřejnil fotografii, na které má na ruce možné známky po zavedení kanyly.

„Způsobují mu nejen velké bolesti, ale Putin má neustále oteklé tváře a další vedlejší účinky, například výpadky paměti,“ zmínil zdroj dopad podávání kortikosteroidů.

„V jeho úzkém kruhu se objevují spekulace, že k rakovině slinivky, která se postupně šíří, se přidala rakovina prostaty,“ dodal ke zdravotnímu stavu.

O zdraví ruského prezidenta, který rozpoutal válku na Ukrajině, se znovu začalo mluvit poté, co navštívil mobilizované vojáky v Rjazanské oblasti a fotografové pořídili záběry jeho ruky. Vypadá, jako by nesla známky vpichů po infuzích, i když další lidé tvrdí, že jde pouze o vystouplé žíly, které jsou nasvětleny tak, že tvoří podivný útvar.

O Putinově špatném zdraví se spekuluje opakovaně, objevily se i hypotézy, že je nemocný léta, nic to ale zatím nepotvrdilo. Vyhlazený obličej ale naznačuje, že by mohl brát kortikosteroidy. Ty se ale používají i při léčbě astmatu nebo revmatoidní artritidy.

Putin měl podstoupit operaci, která mu zastaví rakovinu

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám