Hlavní obsah

Žárlivý Maďar polil bývalou družku benzínem a podpálil

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Žárlivost byla na počátku děsivého útoku zhrzeného muže na severovýchodě Maďarska, který v úterý ráno polil bývalou družku benzínem a pak ji i zapálil. Záchranáři převezli 37letou ženu vrtulníkem do nemocnice v Miškolci. Podle portálu szon.hu žena utrpěla popáleniny na čtvrtině těla a její stav je vážný.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Případ řeší maďarská policie.

Článek

Muž zaútočil na svou bývalou partnerku přímo u silnice mezi obcemi Tiszavasvári a Tiszalök, kde prodávala melouny. Život ji zachránil náhodný svědek, který hořící ženu uhasil ještě před příjezdem záchranářů a policie.

I tak záchranářům trvalo téměř hodinu, než její stav stabilizovali a mohli ji naložit do přivolaného vrtulníku. Policie pachatele zadržela nedaleko místa činu. Mluvčí policie Gergely Fülöp uvedl, že muž se k činu přiznal a potvrdil, že motivem byla žárlivost.

Muž čelí obvinění z pokusu o vraždu. Policie našla plastovou láhev, z níž žárlivec vylil na ženu benzín. Intenzitu ohně dokazuje i spálená tráva v okolí místa činu.

Reklama

Výběr článků

Načítám