Hlavní obsah

Zaměstnanci curyšské radnice dostali únorovou mzdu dvakrát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaměstnanci curyšské radnice, od úředníků přes městské policisty až po samotné radní, nechtěli věřit svým očím, když si tento týden zkontrolovali své bankovní účty. Únorová výplata jim přišla dvakrát.

Foto: Profimedia.cz

Curyšská radnice

Článek

Dlouho se ale neradovali. Podle deníku Blick šlo o následek technické chyby a všichni budou muset opakovanou platbu vracet. Předčasné nadšení zachvátilo celkem 30 tisíc lidí, pro něž je curyšský magistrát zaměstnavatelem. Ihned se rozvinula diskuse, co se vlastně stalo.

„Že by opožděný vánoční dárek?“, „Kompenzace za inflaci?“ nebo „Pilotní projekt 14. měsíčního platu?“, dohadovali se příjemci v intranetovém diskusním fóru.

„Právě se stěhuji, to se hodí. Děkuji mnohokrát,“ vtipkoval další. „Také jsem to dostal dvakrát, ale asi to bude kvůli technickému problému,“ posteskl si jiný účastník debaty, který – jak se později potvrdilo – měl pravdu.

Pro radnici představuje chyba pořádný „zářez“ do rozpočtu, i když problémy s likviditou jí to prý nezpůsobilo. Omylem vyplacené mzdy představují v souhrnu 175 milionů švýcarských franků (4,6 mld. Kč), upřesnila televize SRF.

„Omlouváme se za nepříjemnosti“

Claudia Nägeliová z finanční správy města mezitím oficiálně potvrdila, že jde skutečně o technické pochybení. To prý nenastalo na straně magistrátu, ale v bance, u níž má radnice účet. Konkrétně má jít chybu v software dodaného společností Swisscom.

„Swisscom je v úzkém kontaktu s odpovědnými zástupci banky i města Curych, aby se našlo rychlé řešení pro všechny zúčastněné. Jsme si vědomi výbušnosti této události a omlouváme se všem za způsobené nepříjemnosti,“ uvedla firma v prohlášení.

Zda příjemci budou muset omylem zaslanou výplatu převést nazpět, nebo jestli si ji ponechají jako mzdu za následující měsíc, není zatím jasné. V každém případě platí povinnost, že příjemce neoprávněně zaslané platby musí částku odesílateli vrátit.

Mstivá firma vyplatila zaměstnanci poslední výplatu v drobných mincích

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám