Hlavní obsah

Žádná privilegia: Berlusconi nastoupil za trest v pečovatelském domě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milán

Bývalý italský premiér Silvio Berlusconi v pátek u Milána nastoupil svůj trest veřejných prací v domově pro seniory. Miliardář se má starat o lidi trpící demencí. Soud mu za daňové podvody původně vyměřil čtyři roky vězení, ale nakonec trest vzhledem k jeho věku změnil na čtyři hodiny prospěšných prací týdně po dobu jednoho roku.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Bývalý premiér Silvio Berlusconi (uprostřed) přichází do domova v Cesanu Boscone.

Článek

Katolický domov Svatého Petra v Cesanu Boscone avizoval, že 77letý Berlusconi nebude mít žádná privilegia a úlevy a jeho pracovní náplň bude stejná jako u dalších asistentů. Zaučovat se ale bude postupně, tak, aby si s pacienty na sebe navzájem zvykli.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Veřejně prospěšné práce si vybral Berlusconi sám, dal jim přednost před domácím vězením.

Podle komentátorů tak má možnost vést svoji stranu Vzhůru, Itálie ve vrcholící kampani před evropskými volbami, i když byl zbaven senátorské funkce, vzali mu pas, omezili pohyb po Itálii a nařídili v domě u Milána dodržovat večerku.

Berlusconi před nástupem do práce uvedl, že si prostudoval podrobnosti o Alzheimerově chorobě. U jeho úkonů v domově bude asistovat medik specializující se na potíže pacientů s demencí.

Související téma:

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi má na krku hned několik trestních stíhání. Veškerá obvinění ale popírá. Současný trest si odpykává za daňové podvody v souvislosti s koupí televizních práv v 90. letech. Loni byl také odsouzen za sexuální styk s nezletilou, kvůli čemuž musel skončit jako senátor. Proti rozsudku se odvolal. Stíhán je ale ještě za údajné uplácení opozičního senátora.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám