Hlavní obsah

Záchranář v Alpách nesl chlapce dlouhé hodiny

Právo, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest hodin trvala operace horské služby v rakouských Alpách na záchranu tří německých turistů, mezi nimi tříletého chlapce, kteří se v oblasti Solné komory vydali na 1450 metrů vysokou horu Feuerkogel a v mlze ztratili orientaci.

Foto: Profimedia.cz

Horská služba okresu Gmunden

Článek

Počasí bylo minulou středu tak špatné, že záchrana dítěte, jeho 32letého otce a 23letého strýce s pomocí vrtulníku nepřicházela v úvahu. Příslušníci horské služby se tak museli vydat na místo pěšky, uvedl server orf.at.

„Našli jsme je po dvou hodinách na místě, kde jsou stometrové srázy,“ popsal situaci šéf záchranné skupiny Martin Loitlesberger.

Češka nepřežila pád na horské túře v Rakousku

Zahraniční

Otec dítěte je navíc neslyšící a jeho bratr, který telefonem zavolal záchranáře, vnímá zvuky jen s pomocí sluchadel.

Loitlesberger proto musel chlapce v nebezpečném terénu nést, přičemž trvalo dalších šest hodin, než se všichni dostali do bezpečí.

„Chlapec byl velmi statečný, i když chvílemi se ptal po mamince a plakal. Naštěstí kvůli mlze neviděl ze srázů dolů a poslední půlhodinu prospal,“ vylíčil šéf záchranářů dramatickou operaci.

Reklama

Výběr článků

Načítám