Hlavní obsah

Za řízení v opilosti dostal Slota čtyři měsíce s podmínkou

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Ke čtyřem měsícům s podmínkou na dva roky odsoudil v úterý krajský soud v Žilině bývalého předsedu Slovenské národní strany Jána Slotu (63). Bývalý politik narazil loni v lednu se svým vozem Porsche do vozu Audi a odmítl se podrobit zkoušce na alkohol. Podle slovenských zákonů se na takového řidiče nahlíží, jako by měl v krvi jedno promile alkoholu.

Foto: Profimedia.cz

Ján Slota

Článek

Bývalý politik byl obviněn z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Krajský soud nyní zrušil původní rozsudek okresního soudu, který Slotovi uložil pouze peněžitý trest. Zákaz řízení motorových vozidel po dobu šesti let však zůstal v platnosti.

Mluvčí krajské prokuratury Milan Cisarik zdůraznil, že ke zpřísnění uloženého trestu došlo po odvolání prokurátora. „Je to dobrá zpráva pro řidiče v Žilině a okolí, že nebudou ohrožováni touto osobou,“ citovala Cisarika agentura TASR.

V lednu 2016 narazil Slota na silnici z obce Lietavská Lúčka do obce Porúbka do audi, a to ještě narazilo do suzuki. Ke zranění nedošlo. Policisté vzali Slotovi na místě řidičský průkaz.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám