Hlavní obsah

Za pomočení a zapálení koránu dostala Slovenka tři roky nepodmíněně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na tři roky do vězení poslal slovenský soud ve středu třicetiletou Sheilu Szmerekovou, která v roce 2017 roztrhala, pomočila, polila benzinem a zapálila výtisk koránu. Video z tohoto činu zveřejnila na internetu.

Foto: TV Markíza

Sheila Szmereková

Článek

Žena čelila stíhání za výrobu a rozšiřování extremistického materiálu, podněcování k nenávisti, hanobení národa, rasy a přesvědčení. Szmereková tvrdí, že je nevinná, odvolala se, a případ tak projedná nejvyšší soud.

Obhajoba tvrdí, že žena byla od dětství sexuálně zneužívána i lidmi z muslimské komunity a že se stala obětí obchodování s lidmi. Podle slovenské policie jistou dobu pobývala v České republice.

Žena v roce 2020 vyhrožovala také prezidentce Zuzaně Čaputové.

„Chci, abys věděla, že přišel čas, který se blíží. Zapamatuj si můj ksicht, protože ho určitě potkáš, a až ho potkáš, tak to bude taková sekundovka, že beton ti dá druhou. Já se tvé ochranky nebojím. Jsem připravena na tebe zaútočit,“ vzkázala na videu hlavě státu.

Podle znalkyně Szmereková trpí závažnou duševní poruchou, která však nemá vliv na její ovládací a rozeznávací schopnosti, tudíž chápe smysl trestního řízení.

Slovenští policisté zadrželi ženu, která pomočila a spálila korán. Hrozí jí až šest let

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám