Hlavní obsah

Za Alžbětou II. spěchal i Harry. Nakonec bez Meghan a přijel pozdě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Princ Harry zamířil na skotský zámek Balmoral za babičkou, 96letou královnou Alžbětou II, která ve čtvrtek odpoledne zemřela. Podle agentury PA jeho manželka Meghan zůstala v Londýně. Původně přitom média informovala, že pár cestoval společně. Princ Harry se rozloučit s královnou nestihl, do Balmoralu přijel podle BBC až kolem deváté hodiny večer tamějšího času, královna zemřela před 16:30.

Foto: Profimedia.cz

Princ Harry

Článek

Alžběta zemřela ve čtvrtek v odpoledních hodinách. O tom, že byl stav britské panovnice velice vážný, svědčí mimo jiné i to, že se za ní do skotského královského sídla Balmoralu kvapem sjížděla celá rodina.

Živě: Záběry od zámku Balmoral, Buckinghamského paláce a z WindsoruVideo: Reuters/AP

Příjezd oznámil následník trůnu a královnin syn Charles i oba jeho synové – starší William a již zmíněný Harry. Ten žije s manželkou Meghan ve Spojených státech, v těchto dnech je ale v Evropě, kde má různé pracovní povinnosti.

Za královnou Alžbětou II. přijela její rodina

Zahraniční

Komentátor BBC připomněl, že zprávy o zdravotním stavu členů královské rodiny přicházejí jen zřídka, což samo o sobě naznačuje závažnost aktuálního dění, stejně jako spěšná cesta členů královské rodiny do Skotska.

Reklama

Výběr článků

Načítám