Hlavní obsah

Krym hlásí exploze. Likvidovali jsme nepřátelské drony, tvrdí úřady

Z anektovaného Krymu byly hlášeny exploze. Agentura Reuters ve čtvrtek večer napsala, že se ozvaly nejméně čtyři výbuchy u letiště Belbek v Sevastopolu.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Ruskem dosazený guvernér Sevastopolu Michail Razvožajev tvrdí, že nad letištěm Belbek „vozidla protivzdušné obrany sestřelila bezpilotní letoun“. Podle ruských sil je to již druhý dron, který byl na Krymu ve čtvrtek večer sestřelen.

Rusové narychlo přemisťují z Krymu letadla, tvrdí ukrajinská rozvědka

Evropa

Ukrajinská agentura Unian napsala, že se od letiště Belbek ozvaly opakované výbuchy a že tam hoří. Belbek je podle této agentury největší leteckou základnou ruských okupačních sil na Krymu.

Server The Kyiv Independent napsal, že se exploze ozývaly také v Kerči. Tamější úřady tvrdí, že i tam byl sestřelen bezpilotní letoun. Obyvatelé Kerče uvedli, že slyšeli hlasité zvuky podobné výbuchům.

V ruské Bělgorodské oblasti hoří muniční sklad

Evropa

První výbuchy „slyšel celý Kerč“ ve 20:42 tamějšího času, píší lidé na sociálních sítích. Drnčela okna, spouštěly se alarmy aut. Lidé popisovali, že na obloze viděli lehký pruh kouře. Ve 20:56 se ozval další silný zvuk podobný výbuchu a na obloze se za pár sekund objevil ohnivý záblesk, který také za pár sekund zmizel, napsali obyvatelé Kerče.

„V Kerči fungovaly systémy protivzdušné obrany. Městu a mostu nehrozí žádné nebezpečí,“ uvedl Oleg Krjučkov, poradce gubernátora Krymu. Právě městem Kerč prochází Kerčský most, který spojuje okupovaný Krym s Ruskem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám