Hlavní obsah

Z berlínského letiště se kvůli stávce nelétá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Provoz na Letišti Willyho Brandta na pomezí Berlína a Braniborska je kvůli celodenní stávce odborů za vyšší mzdy zcela zastaven. Vzdušný přístav, který nemá přímé spoje s Prahou, neodbavuje žádné lety. Stávka postihla na 35 000 cestujících, kteří museli lety odložit, nebo si museli najít náhradní spojení.

Kvůli stávce byly na berlínském letišti zrušeny všechny letyVideo: Reuters

 
Článek

„Kvůli ohlášené varovné stávce dnes (ve středu) nejsou možné žádné komerční lety,“ varuje portál Letiště Berlin Braniborsko Willyho Brandta (BER).

Na středu letiště původně připravovalo na 300 letů, tabule s odlety a přílety ale nyní u všech spojů nabízejí informaci, že spoj byl zrušen. Některé lety byly přesunuty na čtvrtek a několik dalších letadel odbaví letiště v Drážďanech a Lipsku.

Foto: Reuters

Kvůli stávce byly na berlínském letišti zrušeny všechny lety

Odbory Verdi uvádějí, že nemají jinou možnost než stávkovat, neboť nijak nepokročilo dosavadní kolektivní jednání o vyšších mzdách a lepších podmínkách pro pozemní personál, zaměstnance letištních společností a pracovníky vzdušné kontroly.

Zaměstnavatelé sice nabídli zvýšení mezd, ale v postupných krocích, chtějí také platnost kolektivních smluv na 36 měsíců. Odbory nabídku považují za nedostatečnou, žádají pro zaměstnance více peněz, zejména rychlé navýšení mezd o 500 eur (11 900 Kč) měsíčně, a roční platnost smluv.

Milion Francouzů stávkoval proti reformě. Vlaky se zastavily a školy zavřely

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám