Hlavní obsah

Wow, já to natočil. Rusové na pláži sledovali zřícení ruského suchoje, pilot se mezitím utopil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože zřícení ruského bojového letounu Suchoj Su-25 do Azovského moře přihlížela pláž plná jeho krajanů, topil se katapultovaný pilot až deset minut, upozorňují proruští blogeři. Pilot nakonec zemřel při převozu do nemocnice. Na sociálních sítích se objevilo několik videí dokládajících, že přítomní Rusové si po zřícení letadla drama se zájmem natáčeli.

Foto: Ministry of Defence of the Russian Federation/Handout, Reuters

Ruský letoun Suchoj Su-25

Článek

„Letadlo se zřítilo a pilot se katapultoval. A já to natočil!“ říká rozesmátým hlasem mužský hlas ve videu zachycujícím pád letadla do moře. Záběry publikoval ruský telegramový kanál Baza, podle něhož se pilot katapultoval až krátce před pádem a zlomil si po nárazu obě nohy. Padák se následně zamotal do popruhů a pilot se začal topit.

„Ruský pilot, mladý člověk, se topil osm minut, zatímco muži se koupali a ženy srkaly studené pivo,“ rozčiloval se na svém telegramovém účtu proruský blogger Kirill Fedotov. „Spousta plavidel včetně vodních lyží – jedna minuta a jste tam. Lodě proplouvaly kolem,“ běsnil.

Ruský zpravodajský web Lenta.ru vysvětloval nečinnost přihlížejících tím, že lidé si zpočátku mysleli, že jde o součást vojenského cvičení.

Podle ruského telegramového kanálu Mash neměl pilot záchrannou vestu a nakonec jej z vody až po zhruba 10 minutách vytáhli rybáři. Až poté přilétla vojenská helikoptéra, než se vrátila se člunem záchranářů. Pilota následně oživovali zhruba 15 minut, avšak marně, dodal web.

Letoun se zřítil poblíž Jejsku v ruském Krasnodarském kraji; podle agentury TASS se tak stalo během cvičného letu. Podle ruského ministerstva obrany bylo příčinou havárie letounu nejspíš selhání motoru.

Ruský útočný letoun Su-25 se zřítil do Azovského moře

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám