Hlavní obsah

Princezna Kate je po operaci, do nemocnice půjde i král

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská princezna Kate se v londýnské nemocnici zotavuje po blíže neupřesněné operaci v oblasti břicha, oznámil ve středu její tým z Kensingtonského paláce. Operace byla podle prohlášení plánovaná a byla úspěšná. Do nemocnice půjde i král Karel III.

Britská princezna z WalesuVideo: AP

 
Článek

V nemocnici je princezna kvůli operaci od úterý, další podrobnosti o jejím zdravotním stavu její tým neuvedl. Agentura Reuters s odvoláním na nejmenovaný zdroj z Kensingtonského paláce napsala, že rakovina důvodem hospitalizace není.

Foto: Pool, Reuters

Princezna Kate na vánoční bohoslužbě ve Westminsterském opatství (prosinec 2023)

„Očekává se, že zůstane v nemocnici deset až 14 dní, než se vrátí domů, kde bude její rekonvalescence pokračovat. Na základě aktuálních lékařských doporučení není pravděpodobné, že by se před Velikonocemi vrátila k veřejným povinnostem,“ uvádí komuniké ke zdravotnímu stavu princezny z Walesu.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Vchod do londýnské nemocnice, kde princezna Kate leží, střeží policie

Dvaačtyřicetiletá Kate je manželkou o rok mladšího prince Williama, dědice britského trůnu, s nímž má tři děti. Podle Reuters svůj program změnil i William, který nebude vykonávat oficiální povinnosti, dokud bude jeho žena hospitalizována.

Do nemocnice půjde i král

„Kensingtonský palác bude poskytovat další zprávy o pokroku Její královské Výsosti, pouze když bude možné sdílet významné nové informace,“ dodává prohlášení královské rodiny.

Příští týden půjde do nemocnice i samotný král Karel III. Podle Buckinghamského paláce podstoupí léčbu zvětšené prostaty, informuje Reuters.

„Tak jako další tisíce mužů král vyhledal léčbu kvůli zvětšené prostatě. Nález Jeho Veličenstva je benigní (nezhoubný) a příští týden se chystá do nemocnice kvůli nápravné proceduře,“ praví se v oficiálním prohlášení.

Vévodkyně Kate si na vojenské základně zajezdila s bojovým vozidlem

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám