Hlavní obsah

Webkamera zachránila život muži ztracenému na zamrzlém moři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ohromné štěstí měl německý turista, který se ztratil v temnotách na zamrzlém Severním moři u pobřeží Německa. V zoufalství mačkal blesk svého fotoaparátu a doufal, že si ho někdo v ledové pustině všimne. Záblesky zachytila webová kamera zaměřená na pobřeží. Všimla si jich žena z jihu Německa, která se chtěla na obrazovce podívat na západ slunce v mořských vlnách, napsala BBC.

Foto: Repro, Novinky

Záběr ze webové kamery v St Peter-Ording.

Článek

Čtyřicetiletý Němec se vydal fotografovat západ slunce u St. Peter-Ordingu. Vyrazil na zamrzlé Severní moře. Záhy se ztratil a hrozilo mu, že umrzne nebo spadne pod led.

„Ztratil se na ledu a nemohl najít pobřeží, protože bylo pokryté sněhem,“ sdělila mluvčí policie Kristin Stielowová.

Fotograf však měl tolik duchapřítomnosti, že mačkal blesk svého fotoaparátu. Záblesků si všimla žena na jihu Německa, která se dívala na svém počítači na západ slunce nad mořem. Když si všimla podivných záblesků, zavolala policii. Ta zahájila záchrannou operaci a muže záhy našla.

Steilowová upozornila, že místní obyvatelé si jsou vědomi nebezpečí ztráty orientace, když padne tma. Pobřeží je pak velmi obtížné najít. Působivé západy slunce nad zamrzlým mořem však lákají mnohé, aby opustili bezpečné pobřeží.

Oblast proslulá plážemi je oblíbená u jachtařů. Místní úřady proto na plážích rozmístily kamery.

Reklama

Výběr článků

Načítám