Hlavní obsah

Wagnerovcům utekli naverbovaní trestanci i s výzbrojí

Z výcvikového tábora ruských žoldáků Wagnerovy skupiny uprchlo šest ozbrojených trestanců. Namísto jejich plánovaného zapojení do bojů na Ukrajině hrozí, že začnou vraždit v Rusku. O víkendu na to upozornil deník The Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Wagnerova skupina

Článek

„Obyvatelé by si měli dát zvláštní pozor na lidi v uniformách. Je třeba dodržovat zásady osobní bezpečnosti,“ stojí podle britského listu na letácích, které nechaly úřady vylepit ve městě Rostov na Donu nedaleko ukrajinské fronty.

Šestice odsouzenců, kteří souhlasili se vstupem k wagnerovcům výměnou za příslib odpuštění zbytku trestu, z výcvikového tábora utekla 22. prosince. Od té doby se zdržují neznámo kde.

Patrně jde o odvedence, které wagnerovci přivedli přímo z věznic. Odsouzeným tam slibují milost výměnou za připojení k armádě. Dezertérům však hrozí trest smrti. A wagnerovci to myslí vážně. V listopadu ukázali video, na němž údajnému zběhovi rozmlátili hlavu kladivem.

Wagnerova skupina se zapojuje do ozbrojených konfliktů, přičemž Rusko ji využívá k práci, kterou z nějakého důvodu nechce svěřit regulérní armádě.

Šéf Wagnerovy skupiny označil brutální vraždu dezertéra kladivem za spravedlivou

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám