Hlavní obsah

Našly se černé skříňky z Prigožinova letadla, těla poslali na expertizu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vyšetřovatelé už mají u sebe černé skříňky letadla, které se s deseti lidmi na palubě zřítilo ve středu v Tverské oblasti. Ruská agentura TASS s odkazem na Vyšetřovací výbor Ruské federace uvedla, že zajištěny byly i všechny dokumenty a předměty nutné k prošetření okolností pádu letadla.

Prigožin je po smrti, uvádějí RusovéVideo: Reuters

 
Článek

„Vyšetřovatelé zajistili černé skříňky, pokračuje podrobné ohledání místa nehody. V současné době jsou také zajišťovány předměty a dokumenty důležité pro zjištění okolností letecké katastrofy,“ uvedl Vyšetřovací výbor Ruské federace ve své tiskové zprávě, na kterou odkazuje agentura TASS.

Ruský list Kommersant dále uvedl, že se v tiskové zprávě také uvádí, že „v rámci vyšetřování budou důkladně prověřeny všechny možné verze incidentu“ s tím, že těla všech deseti obětí byla odeslána na genetickou expertizu.

Letadlo, na jehož palubě údajně měl být Jevgenij Prigožin a dalších devět osob, se zřítilo ve středu večer. Zda v něm skutečně letěl šéf wagnerovců, zatím není jisté. Podle oficiálních britských a amerických zdrojů je ale vysoce pravděpodobné, že bývalý Putinův kuchař je po smrti.

Já jsem Prigožina varoval, prohlásil Lukašenko

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám