Hlavní obsah

Vypukl další velký požár, tentokrát na hranicích mezi Itálií a Francií

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V horách na hranicích mezi Itálií a Francií vypukl v noci na čtvrtek požár. Oheň postihl těžko přístupný horský hřeben, kam se nedostanou pozemní jednotky. Zásah proto musel počkat až do rána, kdy se na místo vypravil vrtulník i hasicí letadla z obou stran horského masivu, oznámily agentury ANSA a APA.

Foto: Profimedia.cz

Požáry v Itálii

Článek

Linie požáru má téměř tři kilometry se středem mezi vesnicemi Torri a Olivetta San Michele. Nejbližším velkým městem na francouzské straně je Nice, ještě blíž však leží Monako.

Čtvrtým dnem hoří na Sicílii v okolí Palerma. Na sociálních sítích se objevují fotografie zcela zpocených a vyčerpaných hasičů.

Pátrání po žhářích

Úřady ve čtvrtek také zahájily vyšetřování středečního pádu vrtulníku, který hasil lesní požáry na jihovýchodě Sicílie. Pilot stroje Airbus AS350 s identifikačními znaky I-MLTZ byl několik hodin pohřešován, nakonec se v pořádku našel poblíž přírodního parku Pantalica, napsala ve čtvrtek italská verze stanice Sky.

Itálie chce také usilovněji pátrat po případných žhářích, kteří podle vyšetřovatelů mohou stát za mnoha aktuálně planoucími požáry. Za žhářství lesa hrozí až deset let vězení, italská vláda chce teď tresty ještě zpřísnit, píše agentura APA.

V posledních dnech vypukly rozsáhlé požáry na řadě míst ve Středomoří. Na řeckém ostrově Rhodos byl vyhlášen nouzový stav, hoří v Alžírsku, Chorvatsku či Turecku.

Středomoří v plamenech: Mapy ukazují nejpostiženější oblasti

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám