Hlavní obsah

Vrah, který své oběti vyřízl srdce, chtěl skočit do Dunaje. Nedokázal to

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmačtyřicetiletý Jozef H. se přiznal k vraždě své osmačtyřicetileté přítelkyně Patrície. Při výslechu slovenské policii řekl, že po činu chtěl skočit z bratislavského Mostu SNP do Dunaje, ale nedokázal to. Tělo Patrície našli policisté začátkem ledna v bytě s vyřezaným srdcem a dalšími orgány, které pachatel hodil do plastového vědra.

Foto: Facebook/Policie SR

Obviněný Jozef H.

Článek

Oba tvořili pár šest let a podle sousedů Jozef často Patrícii mlátil. Podle výpovědi obviněného plánovali společnou budoucnost, ale nejdřív se chtěli zbavit závislosti na alkoholu. V osudnou noc měli spolu vypít čtyři lahve vodky. Jejich následná hádka skončila fatálně. Jozef Patrícii uškrtil a pak následovala scéna jako z hororu.

„Dosud přesně nezjištěným předmětem způsobil poškozené mnohačetná bodná a řezná zranění v oblasti tváře, hrudníku a na břiše,“ píše se ve spisu. Jozef ve své výpovědi uvedl, že je vyučený řezník a pracoval jako kuchař.

Tělo bez vnitřních orgánů s uříznutou hlavou, genitáliemi a částí hýždě. V Plzni možná vraždil kanibal

Krimi

Policisté za dveřmi

Jozef byl v minulosti pětkrát právoplatně odsouzen, v jednom případě pro ublížení na zdraví.

Kvůli hlučné hádce zavolali sousedé policii. Podle výpovědi obviněného v čase mezi uškrcením a zmrzačením Patrície policisté bouchali na dveře bytu, svítili do kuchyně baterkou, ale Jozef na to nereagoval a dělal, že tam není.

Po skutku plánoval sebevraždu a napsal o tom zprávu několika lidem. Když se neodhodlal skočit do Dunaje, chtěl se oběsit ve sklepě, ale ani to mu nevyšlo. Ráno si šel koupit další lahev vodky a vrátil se do sklepa, kde ho poté zadržela policie. Za bestiální čin mu hrozí 25 let vězení až doživotí.

Syn popraveného

Jozef je synem bratislavského škrtiče Štefana Pantla, popraveného v roce 1981. Pantl se narodil v roce 1954 v Bratislavě a byl odsouzen za vraždy, znásilnění a krádeže. Podle webu bratislavaden.sk pracoval jako mechanik měřicích a regulačních přístrojů ve společnosti Slovnaft. Na první pohled se jevil jako normální chlap s rodinou a dobrým zaměstnáním.

„V jeho rodině nebyly diagnostikované žádné duševní nemoci, dokonce ani alkoholismus. Odborníci ho ale charakterizovali jako agresivního muže s psychopatickou osobností. Vedl dvojí život – když neobtěžoval ženy, věnoval se rodině,“ uvedl web.

V roce 1979 si přivedl do bytu dvě ženy a chtěl po nich sex. Po odmítnutí jednu ženu uškrtil opaskem od županu, druhou zmlátil a znásilnil. „Ženu pak přinutil ke společné procházce. Když se pokusila o útěk, dohonil ji a začal ji škrtit. Vzal hůl, kterou jí tlačil na krk, až přestala dýchat,“ popsala televize Joj tyto vraždy. Později vyšlo najevo, že má na svědomí i několik dalších znásilnění.

Bestiální vrah z Bratislavy je synem škrtiče popraveného v roce 1981

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám