Hlavní obsah

Volejbalový trenér vyhrožoval premiérce Ivetě Radičové

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Volejbalový trenér Adrián Ferulík (55) adresoval slovenské premiérce Ivetě Radičové výhrůžný dopis. Extrenér už delší dobu obtěžuje slovenské celebrity a před časem pronásledoval ozbrojený kulovnicí moderátora rádia Expres. Ferulík trénoval v minulosti slovenskou volejbalovou reprezentaci a naposledy český extraligový Šternberg.

Foto: Petr Josek, Reuters

Iveta Radičová

Článek

Deník Nový čas získal dopis, který poslal Ferulík v prosinci 2010 na Úřad vlády. Vyhrožuje v něm, že v zájmu ochrany své rodiny je připravený i zabíjet. „Pokud vy, politici, neodvoláte Jozefa Magalu ze Slovenské informační služby, tak se podle ústavy budu bránit tak, že si budu chránit holý život a životy mých dvou synů a dcerky Roberty, a to i zabitím nájemných vrahů,“ napsal Ferulík.

Úřad vlády odevzdal dopis ministerstvu vnitra. „Stejný muž kontaktoval i ministerstvo vnitra, ale v jeho dopisech nebyly žádné konkrétní výhrůžky,“ uvedl mluvčí ministerstva vnitra Gábor Grendel.         

V minulosti Ferulík obtěžoval výhrůžnými dopisy například také moderátorku Adelu Banášovou. „Chodil do našeho rádia několik let a tvrdil takové absurdity, že jsem si objednala vraždu jeho dcery,“ uvedla Banášová. Po ozbrojeném pronásledování moderátora rádia Expres ho policie zadržela. Byl obviněný z nedovoleného ozbrojování.

Ferulík se loni oženil s volejbalistkou Olomouce Júlií Jesinovou (24). Bývalý trenér pochází ze Slovenska, ale má český pas.

Reklama

Výběr článků

Načítám