Hlavní obsah

VIDEO: Záchranáři po pádu knihovny v Kolíně nad Rýnem stále hledají dva lidi

Novinky, Vladimír Michna, CNN

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOLÍN NAD RÝNEM

Záchranáři v německém Kolíně nad Rýnem, kde se v úterý sesypala budova knihovny, stále hledají v sutinách dva lidi. Sedm osob, které byly dříve hlášeny jako pohřešované, se již přihlásilo policii s tím, že jsou v pořádku, uvedl mluvčí kolínských hasičů.

Článek

Dva zbývající pohřešovaní jsou muži, kteří se měli nacházet ve vedlejší obytné budově, která byla po kolapsu knihovny těžce poškozena.

Záchranné práce provázejí komplikace. Brzdí je nebezpečná situace na místě. Hrozí totiž, že se silně poškozené okolní budovy částečně zřítí. Záchranáři proto stále nemohou prohledávat trosky.

:. Záchranáři sledují sutiny spadlého domu. foto: ČTK/AP

Podle mluvčího hasičů bylo příliš nebezpečné vstoupit do budovy, proto se pracovalo na její stabilizaci a vstup do ní byl možný mnohem později.

:. BEZ KOMENTÁŘE: V Kolíně nad Rýnem se zřítil dům

Pod budovou, která stála v jižní části města, v současnosti probíhají práce na prodlužování trasy metra. Zda měly vliv na pád stavby, se šetří.

:. Trosky zřícené budovyfoto: ČTK/AP

Policie celou oblast uzavřela a začala vyklízet sousední domy. Na místě bylo na sto záchranářských vozidel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám