Hlavní obsah

Věnujte se léčbě svého duševního zdraví, doporučila Evropská komise Medvěděvovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evropská komise (EK) nevidí důvod komentovat výroky ruského exprezidenta a místopředsedy Bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrije Medvěděva, který by se měl spíš věnovat léčbě svého duševního zdraví. Prohlásil to podle listu Jevropejskaja pravda mluvčí EK pro zahraničně-politické otázky Peter Stano v odpovědi na žádost o reakci na Medvěděvovy výroky o ruských nárocích na Kyjev a Oděsu.

Foto: Profimedia.cz

Ruský exprezident a místopředseda Bezpečnostní rady Ruska Dmitrij Medvěděv

Článek

„Obecně nekomentujeme vyjádření lidí, kteří se snaží na sebe upozornit, zvláště jde-li o člověka, který je z nějakých interních důvodů ‚číslem dvě‘,“ řekl podle Jevropejské pravdy Stano.

„I když je dobře, že osoba, o níž hovoříte, veřejně šíří svou diagnózu, stav svého duševního zdraví. Dá se mu jen doporučit, aby vyhledal konzultaci a pomoc odborníka,“ podotkl.

Dodal, že „s miliardami, které Rusko utratilo za vedení války proti Ukrajině, by Moskva mohla investovat také něco do programů na podporu zdraví svých občanů“.

Medvěděv: Když prohrajeme, shodíme atomovky na Washington, Londýn i Berlín

Evropa

„Myslím, že ministři zahraničí členských států EU dali na svém pondělním setkání velmi jasně najevo, že budeme nadále podporovat Ukrajinu, protože se oprávněně brání (ruské) agresi,“ prohlásil dále mluvčí.

Vysoký představitel EU pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Josep Borrell a členské státy podle Stana dělají, co mohou, aby Ukrajině poskytovali pomoc „více a rychleji, tolik, kolik je potřeba, a bez ohledu na to, kolik to stojí“.

Foto: Profimedia.cz

Mluvčí Evropské komise pro zahraničněpolitické otázky Peter Stano

Medvěděv o víkendu znovu pohrozil jadernými údery na Kyjev, Washington, Berlín a Londýn, pokud Rusko prohraje válku na Ukrajině. Takový vývoj by podle něj totiž vedl k rozpadu Ruska.

Medvěděv podle Jevropejské pravdy obvykle vyhrožuje v reakci na informace o vojenské pomoci, kterou Ukrajina dostává ze Západu.

„Připomeňme, že ve čtvrtek Dánsko oznámilo balíček vojenské pomoci pro Ukrajinu v hodnotě téměř 250 milionů dolarů (5,8 miliardy Kč),“ poznamenal list.

Pavlův plán funguje. Munici pro Ukrajinu zafinancuje Dánsko, Kanada i další státy

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám