Hlavní obsah

Velké manévry v Berlíně. Kvůli nevybuchlé bombě musí evakuovat 15 000 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Kvůli zneškodnění nevybuchlé letecké bomby z druhé světové války musí v neděli své domovy opustit na 15 000 obyvatel berlínské čtvrti Gesundbrunnen. Informuje o tom agentura DPA. Nálož se nachází v areálu nemocnice a vyklidit je nutné oblast v půlkilometrovém okruhu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Do ulic vyrazilo 400 policistů a policistek, kteří obcházejí jednotlivé domy a ujišťují se, že jejich obyvatelé odešli do bezpečí. Až bude oblast zajištěná, bude moci začít zneškodňování bomby. Jak dlouho to potrvá, není jasné. Evakuace se týká i několika zdravotnických zařízení. Úřady vyzvaly obyvatele, aby dnešek strávili u příbuzných nebo přátel. Pro ty, kdo takovou možnost nemají, jsou připravena evakuační centra.

Nevybuchlou bombu našli v areálu Židovské nemocnice 19. listopadu.

Evakuace obyvatel kvůli zneškodňování nevybuchlých bomb nejsou v Německu i 76 let po skončení druhé světové války ničím mimořádným. Letos v květnu muselo dočasně z domova odejít 25 000 obyvatel Frankfurtu nad Mohanem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám