Hlavní obsah

Vedra střídají bouřky. V Anglii za pár hodin napršelo 40 milimetrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Ochlazení a déšť po týdnech rekordních veder neočekává jen Česká republika, ale i další evropské země včetně Německa a Velké Británie. Do Anglie už ve čtvrtek bouřky dorazily a silně zasáhly její jihovýchodní část. Během pár hodin tam napršelo až 40 milimetrů vody, informoval server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Déšť v Londýně

Článek

Lijáky hned způsobily menší místní záplavy. Například v Canterbury museli kvůli dešťovému přívalu přerušit kriketové utkání ženské reprezentace s australskou. V Eastbourne zase zrušili program letecké show. Velká voda také dočasně přerušila vlakové spojení mezi Eastbournem a Londýnem.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V Brightonu byla zaplavena nádražní hala a ve svažitém terénu města voda zatékala také lidem do domů.

Foto: Peter Cziborra Livepic, Reuters

Podmáčené kriketové hřiště v Canterbury

Většinou během pár hodin napršelo 20 až 30 milimetrů, například ve vesnici Sellindge v hrabství Kent to ale bylo 40,2 milimetru. Meteorologové navíc odpoledne varovali, že přijde ještě jedna vlna bouřek.

Bouřky dorazí i do ČR

Na ochlazení a příchod bouřek se připravuje i Německo a Česká republika. Na západě Německa má začít pršet už ve čtvrtek odpoledne, naplno pak mají bouřky propuknout v noci. Následující noc se rozšíří také do východní části země, přičemž mají teploty poklesnout i pod 20 stupňů Celsia, uvedla ČTK.

Také v České republice se má po extrémních vedrech ochladit, a to v pátek večer.

„Přes naše území k východu začne velmi zvolna postupovat zvlněná studená fronta, která bude počasí u nás ovlivňovat až do úterý,“ uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) s tím, že v oblasti fronty mohou přijít silné bouřky. [celá zpráva]

Bouřky se mohou podle meteorologů objevit ojediněle už ve čtvrtek na území Krkonoš.

Reklama

Výběr článků

Načítám