Hlavní obsah

Ve Středozemním moři utonuli další běženci, muslimové házeli přes palubu křesťany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím
Aktualizováno

Až 53 běženců utonulo ve Středozemním moři, když se snažili dostat z Afriky do Evropy. Uvedla to tisková agentura ANSA. Při jednom incidentu se podle italské policie muslimští migranti zbavovali křesťanských pasažérů a hodili je do vody.

Foto: ČTK/AP

Afričtí běženci v Itálii

Článek

Patnáct muslimských běženců bylo zatčeno a čelí obvinění z vraždy. Podle italské policie hodili přes palubu 12 křesťanů údajně z Ghany a Nigérie. Má se za to, že jsou všichni po smrti.

Dalších 41 lidí zemřelo během plavby z Libye k italským břehům. Italům se podařilo zachránit jen čtyři migranty pocházející z Ghany, Nigérie a Nigeru. Vypověděli, že v počtu 45 lidí pluli na zastaralém člunu, který se vyfoukl a potopil. Přeživší vyzvedla válečná loď Foscari, která se v oblasti pohybovala.

Tragédie se udály jen den poté, co britská organizace informovala o utonutí až 400 běženců u břehů Libye, která je pro svou blízkost a díky zmatku, který v ní panuje, klíčovou tranzitní zemí zejména pro uprchlíky ze subsaharské Afriky, ale i z dalších regionů. [celá zpráva]

Italové varují, že nápor migrantů nezvládají, a prosí o pomoc Evropskou unii. Za několik posledních dnů se díky lepšímu počasí vydalo k břehům Itálie téměř 10 000 lidí.

Celkem už letos do Itálie dorazilo až 20 000 běženců.

Za celý loňský rok jich bylo rekordních 170 000.

Reklama

Výběr článků

Načítám