Hlavní obsah

Ve Francii znovu přetřásají Sarkozyho malou výšku

Novinky, rei
Paříž

Ve Francii se na plné obrátky rozjíždí prezidentská kampaň před volbami na jaře příštího roku. Nepřekvapí proto, že na přetřes znovu přišel malý vzrůst nynější hlavy státu Nicolase Sarkozyho a jeho snaha skutečnost zakamuflovat. Sarkozy by ve volbách rád křeslo v Elysejském paláci obhájil.

Foto: Profimedia.cz

Prezident Sarkozy hovoří k zaměstnancům továrny na autodíly.

Článek

Stará debata přišla znovu na přetřes po návštěvě Sarkozyho v továrně Faurecie v normandském Caligny ze čtvrtka minulého týdne. Sarkozy si továrnu na autodíly prohlédl a pak měl proslov před zaměstnanci.

Belgická televize z místa zveřejnila reportáž s výpovědí zaměstnankyně tvrdící, že byla vybrána, aby stála za prezidentem, protože nebyla vyšší než on.

Reportáž se stala během víkendu hitem internetu. Výpověď ženy navíc potvrdili další zaměstnanci. Kolem Sarkozyho skutečně stáli lidé zhruba stejně vysocí, anebo nižší.

Prezidentská kancelář však aranžování lidí kolem hlavy země, jako už v minulosti, popřela. „Je to zcela absurdní a groteskní,“ uvedl mluvčí Elysejského paláce. Tvrzení jakožto „fámy“ odmítlo i vedení Faurecie. Do prezidenta se ale hned opřeli opoziční socialisté kvůli jeho „zinscenovaným pódiovým vystoupením“.

Ve Francii se hovoří o tom, že Sarkozy není srovnán se svou výškou, která je podle médií asi 165 centimetrů. Prezident byl dříve vyfocen ve vysoko podražených botách nebo na skrytém vyvýšeném stupínku. Naopak bez podpatků musí často chodit jeho manželka Carla, která je vyšší než on.

Jak jsou vysocí vybraní politikové
Americký prezident Barack Obama - 1,85 metru
Britský premiér David Cameron - 1,84 metru
Francouzský prezident Nicolas Sarkozy - 1,65 metru
Italský premiér Silvio Berlusconi - 1,65 metru
Ruský prezident Dmitrij Medvěděv - 1,63 metru
Zdroj: BBC

Reklama

Výběr článků

Načítám