Hlavní obsah

Ve Francii zemřel ruský oligarcha Zelenov. Přepadl přes zábradlí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský podnikatel Dmitrij Zelenov, bývalý majitel velké moskevské developerské skupiny Donstroj, zemřel ve francouzském městě Antibes na Azurovém pobřeží po pádu přes zábradlí. V sobotu o tom s odvoláním na další zdroje referoval list Večerňaja Moskva.

Foto: Profimedia.cz

Ruský podnikatel Dmitrij Zelenov s manželkou Natalijí na snímku z roku 2016

Článek

V pátek 9. prosince měl být Zelenov na návštěvě u přátel na večeři. Na schodech u východu z domu se mu však udělalo špatně, přepadl přes zábradlí a udeřil se do hlavy. Přivolaná záchranka ho sice dopravila do nemocnice, v bezvědomí byl umístěn na jednotku intenzivní péče, nicméně druhý den ráno zemřel.

Údajně měl problémy se srdcem a nedlouho před svou smrtí měl podstoupit operaci.

Bývalý miliardář

Zelenov byl spolumajitelem stavební společnosti Donstroj, jednoho z největších moskevských developerů na přelomu století.

Další podezřelá smrt. Podnikatele našli zastřeleného na přehradě u Moskvy

Zahraniční

Dříve jej magazín Forbes řadil mezi ruské miliardáře, ale po světové finanční krizi v roce 2008 o firmu – a tedy i o pozici miliardáře – kvůli dluhům přišel.

Web Italy 24 Press News poznamenal, že Zelenov byl zřejmě proti válce ruského prezidenta Vladimira Putina na Ukrajině a že teď „náhodně“ spadl ze schodů.

Odkazuje tím na sérii podezřelých úmrtí ruských byznysmenů v aktuálním roce na různých místech světa. Většina úmrtí byla oficiálně prohlášena za sebevraždu. Okolnosti některých z nich se však zdají podezřelé a vzbuzují dohady, že ve skutečnosti mohlo jít o vraždy.

Záhadná smrt ruského oligarchy. Miliardáře nalezli s prostřelenou hlavou v bazénu

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám