Hlavní obsah

Ve Francii dopadli gang zlodějů aut, kradli je i v ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štrasburk

Francouzské úřady zadržely skupinu osob zapletenou do mezinárodní přepravy kradených aut, oznámila v pátek podle agentury AFP kriminální policie ve Štrasburku. Krádeže aut, z nichž některá pocházela i z České republiky, organizovali podle kriminalistů převážně pachatelé čečenského původu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na závěr rozsáhlé operace, provázené zatýkáním a domovními prohlídkami, policisté předvedli před vyšetřujícího soudce šest osob. Čtyři skončily v cele, uvedla policie.

Policisté také zabavili čtyři nemovitosti, osm aut včetně luxusního BMW X6 a množství nových, ještě nevybalených předmětů, vše jako nezákonně získaný majetek.

Přeprava kradených vozů mívala nejrůznější podoby. Vozidla byla často drobnými pomocníky zapůjčena v Německu, odkud se ještě během pronájmu převezla do Francie či Nizozemska, kde podvodně získala nové poznávací značky, než je pachatelé vyvezli mimo Evropskou unii. To vše stihli často ještě před ohlášením krádeže vozu.

„Jiná vozidla byla pořízena na leasing v České republice, odkud je přepravili do Štrasburku, kde je na úřadech za pomoci ukradených švédských dokladů podvodně přihlásili jako auta dovezená ze Švédska,” dodala policie.

Další vozy byly ukradené u prodejců ve Francii, Německu a Itálii. Za pomoci ukradených dokladů dostaly nové poznávací značky.

Celkové škody policie odhadla v řádu stovek tisíc eur, tedy milionů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám