Hlavní obsah

Válka se vrací na území Ruska, řekl Zelenskyj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Válka, kterou Kreml rozpoutal na Ukrajině, se začíná přesouvat na území Ruska, jde o přirozený a nevyhnutelný proces. Podle agentury RBK-Ukrajina to v neděli uvedl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Reagoval tak nepřímo na útoky dronů v Moskvě, k nimž došlo v noci na neděli. Odpovědnost za ně Rusko připsalo Ukrajině.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Poškozená výšková budova komerčního centra Moskva-City po zásahu dronem

Článek

Podle tvrzení RBK-Ukrajina se v zasažené výškové budově v komerčním centru Moskva-City nacházely kanceláře několika ruských ministerstev, mimo jiné ministerstva pro digitalizaci.

„Dnešek je 522. dnem takzvané speciální vojenské operace, kterou ruské vedení naplánovalo na týden až dva. Ukrajina se stává silnější. Válka se postupně vrací na území Ruska. K jejím symbolickým centrům a vojenským základnám. Je to nevyhnutelný, přirozený a absolutně spravedlivý proces,“ prohlásil ve zveřejněném videoposelství.

Podle Zelenského ruská agrese na ukrajinském bojišti „zbankrotovala“.

Varoval nicméně, že Rusko během letošní zimy může znovu tvrdě zasáhnout ukrajinskou energetiku a kritickou infrastrukturu.

U Moskvy byl sestřelen dron

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám