Hlavní obsah

V Rusku se zřítil vrtulník Mi-8, trosky našli v jezeře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

V Oněžském jezeře v ruské Karélii našli místo, kde se v neděli večer zřítil vrtulník Mi-8 ruského ministerstva pro mimořádné události, uvedla agentura TASS. Na palubě byla tříčlenná posádka, která zřejmě nepřežila.

Foto: Profimedia.cz

Ruský vrtulník Mi-8

Článek

„Úlomky vrtulníku Mi-8 se našly 11 km od břehu. Hloubka jezera v místě nálezu je mezi 40 až 50 metry , sdělilo ministerstvo pro mimořádné události agentuře TASS. Do pátrání je zapojeno 33 kusů techniky a přes 140 lidí. Jsou mezi nimi i potápěči schopní spustit se do hloubky 60 metrů. Na místo se dopravuje na dálku ovládané zařízené Falkon s ponorem 300 metrů.

Příčina pádu stroje zatím není jasná. „Ještě není žádná varianta pravděpodobná. Zvažuje se vliv počasí, chyba pilota nebo technická závada, ale co je známo, posádka neinformovala o žádné závadě,“ dodalo ministerstvo pro TASS. Podle něj před vzletem z Petrozavodsku vrtulník prošel bez problémů všemi předletovými procedurami.

Jiný představitel ministerstva řekl agentuře RIA Novosti, že „nejpravděpodobnější příčinou havárie Mi-8 je porušení pravidel bezpečnosti letového provozu“.

Mi-8 letěl z Petrozavodsku do Vytegry, kde je arktické středisko pro výcvik záchranářů. Na palubě byla jen zkušená tříčlenná posádka, protože šlo o cvičný let. Stroji nefungoval radiomaják, což ztížilo pátrání po něm.

Německo poprvé dodá Ukrajině vojenské vrtulníky

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám